Danijela Ružičić | Blog – ekonomske teme

Ekonomska politika, analize, mišljenja i stavovi

Lični stav autora

Lični stav autora – Danijela Ružičić

Svi tekstovi na ovom sajtu predstavljaju lični stav autora na osnovu ekonomske teorije i dosadašnje prakse. Preuzimanje tekstova nije dozvoljeno bez prethodne pisane dozvole autora. Dakle, tekstove sa ovog sajta ne možete kopirati i predstavljati kao svoj rad jer on nije vaš rad i kao takav prethodno podrazumeva da mi se obratite na e-mail adresu za detaljnija uputstva. Tekstove i analize sa ovog sajta ne možete koristiti u vašim političkim manifestima, jer autor nije član nijedne političke stranke i neće dozvoliti da bilo koji tekst dovede u pitanju njeno vanstranačko delovanje.

UVODNA REČ O SRPSKOJ REALNOSTI

Jedina neosporna činjenica u pogledu ostvarenja rezultata režimske vlasti jeste obmana, zabluda i medijsko spinovanje koje se masovno širi. Siromašni građani Srbije ne razumeju šta ih je snašlo, jer od raznih izjava i medijskog mraka teško mogu doći do istine.

Poslednjih nekoliko nedelja mogli smo da vidimo razne manipulacije, a samim tim nastala je jedna od najvećih bajki Srbije, a to je da je Srbija najveće ”ekonomsko čudo’’ u istoriji Srbije. Jeste, samo zato što imamo rast BDP-a na nivou Albanije, dok je Kosovo ostvarilo najveći rast od 4%. Mnoge odgovore ne znamo, jer kao “Elita“ verovatno nemamo pravo da postavljamo pitanja. Ne dozvoljava se kritika vlasti, jer mi smo “elita“ koja se nalazi na rubu egzistencije. Jedini način kako pokušavaju da nas teše jeste da prolazimo kroz tranziciju (a prolazimo već punih 19 godina) i treba da se naviknemo jer će nam tako uskoro biti bolje. Kada? Sa ovakvom postavkom situacije u kojoj se Srbija nalazi odgovor je nikada.

Srbija se nalazi u jednoj diktaturi prostakluka, koja nas vodi u propast. Tako je naša vlast odlučila da svoje građane treba dobro “uzdrmati“ kako im ne bi slučajno palo na pamet da iznesu svoje mišljenje ili stav, Ustavom zagarantovano pravo. Uprkos našim nasušnim potrebama, naša vlast ostaje pri stanovištu kako mi imamo na sve pravo.

Danas nam političari pričaju “priču“’, a drugo rade. Većina naseda na to, manje ili više. I onda se pitate, šta ćemo? Hajde da im poverujemo još ovaj put, još jednom, i tako već 16 godina unazad. U trenutnoj vlasti ne postoji idealni političar koji zaista nešto želi da promeni i uradi da nam svima bude bolje. Kompletna politička scena je već odavno degradirana.

Sve što nam se dešava je opasna nameštaljka politikanata na vlasti, da možemo jedino da se zapitamo da li ćemo se izvući iz pakla koji nam pripremaju svaki dan! Svi brzo zaboravljamo koliko su nas uništili, od ličnog dostojanstva, morala, do kompletne ekonomije. Izgleda da nismo ništa naučili iz prošlosti, jer svaki sledeći dan postaje puno više od manipulacije i diktature sa kojom se koristi vrh vladajuće piramide.

Diktatori i te kako znaju kako manipulisati sa masama, jer to su opasni paraziti bez imalo empatije i osećanja odgovornosti, krivice. Sve će učiniti što je u njihovoj moći kako bi građane Srbije usmerili na “lažne mete“, dok oni bez ikakve odgovornosti rade ono što žele. Njihovi ciljevi su jasni, uništavanje svih građanskih sloboda i istrebljenje svih onih koji se ne slažu sa njihovim idejama.

error: Zabranjeno kopiranje!